Keresés

Felhívás felvételire


Kedves gyerekek, kedves szülők!


Örömmel értesítjük Önt, hogy a zeneiskolába a felvételi a következő tanévre 2010. május 19-én szerdán 14 – 17 óráig lesz a Zeneiskola épületében. (Zárda u. 2.) Jelentkezni lehet előképzőre, hangszeres oktatásra, grafikára és néptáncra. Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a zenetanulás, a hangszeren való játék egy olyan tevékenység, amely a gyerekek képességeit kibontakoztatja, kreativitásukat növeli, a legtöbbet hozza ki belőlük. Önfegyelemre és kitartásra nevel. Ezen felül örömet szerez magának és másoknak, zenekarba kerülés esetén sok helyre elutazhat. A gyermeke minél nagyobb arányú fejlődése érdekében javasoljuk, hogy tanuljon zenét, jöjjenek el a felvételire. A heti 2x30 perces egyéni hangszeres óráknál hatékonyabb személyiség fejlesztési módszert még nem találtak ki. Éljenek a lehetőséggel, várjuk Önöket! A felvételi alkalmával tájékoztatjuk Önöket az egyéb tudnivalókról.

                                                     A zeneiskola tanári kara

 

Megalakult a Szigetvári Zenebarátok Egyesülete

2010. április 27-én megalakult a Szigetvári Zenebarátok Egyesülete a szigetvári zeneiskolában. Az alakuló ülésen 15 fő vett részt.
Az egyesület céljai:
-         a komolyzene zene népszerűsítése, az értékes zene iránti igény kialakítása a lakosság körében
-         magas színvonalú zenei koncertek szervezése a város és környéke lakosságának
-         városunkból elszármazott művészek bemutatkozási lehetőségének a biztosítása
-         ismertető és tudományos előadások szervezése a zenéről
 
Szeretnénk minél több embert közelebb hozni a muzsikához, megismertetni azt a csodálatos élményt, amit csak egy igazán tehetséges muzsikus tud nyújtani. Aki eddig ilyet nem tapasztalt, annak az életéből kimaradt egy semmivel össze nem hasonlítható érzés. Ha ezt az érzést nem ismeri meg az olyan, mintha a szerelem érzése maradna ki az életéből. Mi szeretnénk Önöknek ezt az élményt megadni, de ez csak a hangversenyteremben adatik meg a hangversenyen. Ha Ön azok közé tartozik, akinek már volt ilyen élményben része, akkor tudja miről beszélek, ha nem, akkor itt a lehetőség, hogy megismerkedjen vele.
Ön is csatlakozhat, sőt kérjük, hogy csatlakozzanak minél többen a Szigetvári Zenebarátok Egyesületéhez. Kis lépésekkel előrehaladva adhatunk minél több embertársunk részére felejthetetlen élményeket, feltárulhat előttünk egy olyan világ, mely közelebb hoz bennünket egymáshoz, megtanít bennünket értékelni a másik teljesítményét. Az egyesület nyitóhangversenyére 2010. május 15-én 19 órai kezdettel kerül sor a Zeneiskola hangversenytermében. A hangversenyt az a Muskát András operaénekes adja, aki valaha zeneiskolánkban kezdte meg tanulmányait és azóta meghódította a világ több opera színpadát egyedi, gyönyörű hangjával.

 

 

 

BENKÓ DIXIELAND BAND Jótékonysági Koncert

Tisztelettel meghívjuk a a szigetvári zeneiskola 2010. május 29-én 17 órai kezdettel megrendezendő jótékonysági koncertjére.

 

Bővebben...

 

A zeneiskola közleménye

A 2009/2010-es tanév statisztikai adatai (2009.október 1.)   Zene  tanszakon tanuló növendékek száma:     236 fő
Képzőművészet tanszakon tanuló növendékeink száma: 25 fő
Néptánc tanszakos növendékeink száma:    43 fő   
A tanári kar valamennyi tagja rendelkezik a munkakörére előírt pedagógiai végzettséggel, tanári (főiskolai vagy egyetemi) diplomával.
Technikai dolgozók létszáma: 3 fő,  1 fő iskolatitkár, gondnok, 1 fő takarító, 1 fő részmunkaidős portás, udvaros (6 órában).
2007-ben iskolánk elnyerte a KIVÁLÓRA MINŐSÍTETT MŰVÉSZETI ISKOLA címet.
A művészet oktatás normatívájáról, térítési és tandíj, költségvetés
A 2009/2010-es tanévre megállapított normatíva:  
Hangszeres növendék:    95.000 Ft/ év
 A hangszeres növendék heti 2 x 30 perces egyéni órán (hangszer tanár és a tanítványa), valamint heti 2 x 45 perc szolfézs (csoportos) órán vesz részt.
(B tagozatos, zenei pályára készülő növendék heti 2 x 45 perc hangszer, 2 x 45 perc szolfézs, 1 x 30 perc kötelező zongora.
Csoportos normatíva:    35.000 Ft / év
 Csoportos normatívára jogosult a néptánc, képzőművészet tanszakos növendék, valamint a zene tanszakon hangszert nem tanuló előképzős, zeneóvodás növendék 6 éves kor felett.

Bővebben...

 
«  december 2018  »
keszcsszva
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Szavazás
Mit tanulnál szívesen?